Samen voor schone energie voor Drenthe

Regionale Energiestrategie

Als Drentse samenleving willen we een duurzame bijdrage leveren aan het goed wonen, werken en recreëren in de regio. In de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 regio Drenthe staat beschreven dat het streven is om in 2030 een kwart van het energiegebruik in Drenthe op te wekken door grootschalige zonne- en windenergie. Dat is 3,45 Terawattuur (TWh). 

Voor 1 juli 2023 moet de volgende stap, de RES 2.0,  als document vastgesteld door raden, staten en algemeen besturen. De RES 2.0 is pragmatisch en praktisch van opzet en is gericht op de uitvoering. Hierbij vormen de ambities, afspraken en uitgangspunten die in de RES 1.0 zijn vastgesteld de basis.

Monitor RES regio Drenthe

De doelstellingen uit de RES 1.0 vind je terug in de RES monitor. Deze monitor laat zien hoe ver we zijn met het realiseren van energieprojecten in de regio en de Regionale Structuur Warmte. Bekijk de monitor. 

Energieweerbericht

Wist je dat als het buiten flink waait, het een goede dag is om je wasmachine te laten draaien? Of zoek je tips om te besparen op je verwarming? Volg dan het Energieweerbericht! 
Volg het energieweerbericht!

 

Sta cookies van derden toe om de interactie praatplaat hieronder te bekijken.

Interactie praatplaat

Struin rond op het virtuele festivalterrein! Klik en laat je verrassen. Kijk rond, lees, luister, beleef, wees nieuwsgierig, doe mee!

 

Klik op de afbeelding en krijg toegang tot het festivalterrein

Het virtuele festivalterrein is het beste te beleven in Google Chrome

NIEUW! Tent Verdieping

    

     

 

Het Drentse Energieverhaal

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Tijdens de Drentse Energie Driedaagse heeft de voorzitter van de bestuurlijke Drentse Energietafel, Riek Siertsema, het Drentse Energieverhaal in ontvangst mogen nemen. Dit Drentse Energieverhaal is de uitkomst van een intensief traject met inwoners en is opgebouwd uit (1) de resultaten van een inwonersonderzoek naar ervaringen met en meningen over zonne- en windenergie en (2) inwonersadviezen die aan de hand van deze resultaten zijn opgesteld. Inwonersadviezen zijn meegenomen om de RES 1.0. 

Verantwoording inwonersonderzoek

Lees over het inwonersonderzoek en de adviezen

RES regio Drenthe

In Drenthe werken we samen aan onze plannen voor zonne- en windenergie en warmte.  Link openen

Werken aan energie voor Drenthe

Het streven is om in 2030 een kwart van de energie in Drenthe met zon en wind op te wekken. Dat is 3,45 TWh. We beginnen niet bij nul. Er is al veel grootschalige zonne- en windenergie in Drenthe gerealiseerd, vergund of zit in de vergunningsfase. Vind hier voorbeelden. Link openen

Animaties

Animaties over de RES en zonneroute A37 Link openen

Aan het woord

In de regio Drenthe zijn veel mensen op allerlei manieren betrokken bij de energietransitie. Lees hier interviews met betrokken mensen, jong en oud. Link openen

 

 

Cookie-instellingen